Уролог.UA

Як підвищити потенцію у чоловіків за допомогою харчування

Зміст статті:

Чоловічу потенцію можна охарактеризувати як можливість реалізації статевого контакту. Необхідною умовою ведення нормальної статевого життя є якісна ерекція – своєчасне і достатнє напруження статевого члена і утримання його в такому стані протягом часу, достатнього для завершення сексуального акту.

Ослаблення потенції згубно впливає на сімейні відносини, тому підвищення потенції – важливе питання всебічного благополуччя.

Причини зниження потенції

Для того щоб зрозуміти, як боротися з проблемою, необхідно знати її природу. На якість потенції можуть впливати наступні причини:

Таким чином, ерекція може слабшати як під впливом маси відносно легко переборних несприятливих факторів, так і на тлі хронічних, по суті невиліковних захворювань. Відповідно, в одних випадках домогтися підвищення потенції можна спробувати самостійно, в інших поліпшення еректильної функції, можливе лише з лікарською допомогою.

Ліки, що підсилюють потенцію

Підняти потенцію допомагають таблетки для прийому всередину або введення спеціальних лікарських засобів з допомогою шприца в печеристе тіло статевого члена (интракавернозная ін’єкція):

Віагру і Левитру приймають за 15-60 хвилин до сексуального контакту, а діють вони протягом 6-12 годин. Ефект Сиаліса триває 48-72 години, його можна приймати в один і той же час, раз в два-три дні. Ін’єкція Каверджекта виконується за 5-10 хвилин до статевого акту і допомагає укріпити чоловічу потенцію протягом 1-3 годин.

Головна перевага медикаментозного посилення потенції – швидкість дії. Однак цей ефект одноразовий: на відміну від методів, оздоровлюючих спосіб життя, препарати, піднімаючи потенцію, не усувають причин порушення еректильної функції. Інший недолік – наявність обмежень і протипоказань до застосування, а також ймовірність ускладнень, тому перед застосуванням ліків необхідно проконсультуватися з фахівцем, який зможе оцінити всі ризики.

Найважче можливе ускладнення застосування перерахованих препаратів – розвиток гострої серцевої недостатності. Крім того, зловживання такими штучними методами підвищення статевої спроможності може призвести до приапизму – настанню тривалої (багатогодинної) ерекції на тлі порушення циркуляції крові в судинах статевого члена. Якщо протягом 24 годин не звернутися до фахівця за допомогою, така патологія може призвести до значного погіршення еректильної функції і навіть викликати повну її втрату – імпотенцію.

Підвищення з допомогою харчування

Як підвищити потенцію у чоловіків природними способами? Правильно складений раціон сприяє підняттю потенції. По-перше, потрібно збалансувати кількісний і якісний склад основних поживних речовин – вуглеводів, білків і жирів. По-друге, для нормальної статевої функції слід включити в повсякденне харчування достатню кількість вітамінів і мінералів.

Продукти, що підвищують якість ерекції:

Існують речовини (фітоестрогени), здатні піднімати рівень жіночих статевих гормонів в чоловічому організмі. Їх основні джерела: пиво; соєві боби; сочевиця; насіння льону; лікарські трави: материнка, м’ята. Регулярне підвищене споживання продуктів, що містять фітоестрогени, знижує чоловічу статеву функцію. Епізодичне вживання їжі та напоїв, до складу яких входять ці речовини, не принесе шкоди.

Збалансоване харчування дозволяє уникнути ожиріння. Зайва вага – затятий ворог потенції, оскільки жирова тканина здатна синтезувати жіночі гормони – естрогени. Основні принципи харчування, що не допускає набору зайвої ваги:

Фізичні вправи для підвищення

Регулярні фізичні вправи усувають застійні явища в області органів чоловічої статевої сфери — наслідок малорухливого способу життя. В результаті тренувань поліпшується кровообіг і живлення тканин, м’язовий тонус, що призводить до посилення ерекції. Особливо корисно зміцнення лонно-куприкової м’язи, напруга якої можна відчути, затримавши сечовипускання.

Приклади вправ:

Крім поліпшення еректильної функції, тренування м’язів тазового дна сприяє оздоровленню простати, контролю сім’явиверження, вираженості оргазму, профілактики нетримання сечі і газів. Робота над лонно-куприкової м’язом органічно доповнює фізкультуру, сприяє розрядці стресу.

Відмова від шкідливих звичок

Тютюнопаління та рясні узливання – фактори, значно збільшують ризик проблем з потенцією. Тютюн і великі дози алкоголю отруюють організм, породжує психічні і неврологічні причини проблем з ерекцією, погіршують стан судин і перешкоджають достатньої вироблення чоловічих статевих гормонів.

«Помірне (не більше 50 грам в день) кількість натурального сухого червоного вина принесе дорослому чоловікові тільки користь: регулярне вживання цього напою в малих дозах благотворно позначається на стані судинних стінок»

Подолання перешкод психогенних

Молодий вік та відмінне фізичне здоров’я – це необхідні, але не достатні чинники, що забезпечують потужну ерекцію. Зміцнення потенції в рівній мірі сприяє психічне благополуччя.

Перемога над довготривалим стресом

Довгострокове фізичне і психічне напруження (стрес) викликає перманентне підвищення адреналіну і кортизолу в крові, що призводить як до прямих проблем з потенцією, так і непрямим: розвитку або загострення вже наявних захворювань, підвищують ризик статевої дисфункції. Причини тривалого стресу: хронічне перевтома на роботі і в побуті; регулярні конфлікти вдома та на робочому місці; переживання (наприклад, з приводу виплати кредиту, сімейних і професійних проблем).

Методи боротьби зі стресом можна розділити на дві групи:

Радикальне вирішення найбільш ефективно, але не завжди доречно. Розваги допомагають відірватися від основної проблеми, знизити її значущість, мінімізувавши згубні наслідки. Засобом відволікання може бути будь-яка справа приносить радість: полювання, риболовля, танці, малювання, колекціонування.

Навіть при наявності різноманітних захоплюючих розваг впоратися зі стресом не вдасться, якщо не забезпечити організму належний відпочинок – повноцінний сон. Нічний відпочинок має тривати не менше семи годин. Треба лягати В ліжко з тим розрахунком, щоб заснути не пізніше двох годин ночі.

Усунення наслідків психічної травми

Іноді повноцінного статевого життя чоловіки заважає перенесена раніше травмує психіку ситуація: наприклад, раніше пережита сексуальна невдача може призвести до постійного очікування фіаско, з-за чого виникають проблеми з потенцією. Виникає питання, як позбавитися від невпевненості.

Для підвищення потенції у такій ситуації є хороший засіб – виговоритися. Наявність співрозмовника не обов’язково, можна розмовляти зі своїм відображенням у дзеркалі, головне – згадати всі подробиці і повільно викласти всі деталі травмуючого події. Це необхідно робити не менше п’яти разів. Багаторазовий переказ притуплює гостроту переживань, всі емоції при спогаді про подію поступово стираються і перестають чинити негативний вплив на статеву функцію.

Створення короткочасних стресових ситуацій

Згубно впливає на чоловічу потенцію лише затяжне, що довгостроково не разрешающееся напруга. Короткочасний стрес з моментальної розрядкою, навпаки, корисний для здоров’я і опосередковано спричиняє збільшення потенції у чоловіків.

При коротких стресових ситуаціях сильний сплеск адреналіну змінюється посиленим виробленням ендорфінів під час розрядки. Ендорфіни («гормони радості») сприяють відновленню судин, зниженню цукру в крові, відпочинку і розслабленню організму, що допомагає збільшити потенцію, так і підтримати здоров’я в цілому. Крім того, короткочасні стреси добре відволікають від довготривалого напруги без розрядки.

«Корисний» стрес викликають:

Спортивними змаганнями та обливаннями необхідно займатися регулярно: раз в день, мінімум – два. Масаж проводять двадцатидневными курсами з перервою не менше місяця.

«Отримати корисну розрядку можна і, граючи не більше одного-двох годин на день в азартні ігри (не на кошти) як настільні, так і комп’ютерні, однак такого вираженого оздоровчого впливу на весь організм, як від спорту, загартовування і масажу, досягнуто не буде»

Коли необхідно звернення до лікаря

Іноді тільки фахівець може порекомендувати, як підняти здатність до ведення статевого життя максимально ефективно і безпечно. Приводи для звернення до лікаря:

У чоловіків після 40-45 років еректильна дисфункція нерідко пов’язана з розвитком таких захворювань, як серцево-судинна патологія або цукровий діабет. Порушення сексуальної функції може бути першою ознакою важкого системного захворювання, тому своєчасне звернення до лікаря допоможе не тільки налагодити статеве життя, але і виявити грізну хворобу на ранній стадії.

Якщо зниження потенції зумовлено загальним захворюванням, успішне лікування останнього відновлює статеву функцію. Так, при цукровому діабеті, утримання цукру в крові в нормі дозволяє зберегти нормальну здатність до ведення сексуального життя.

Еректильна дисфункція може бути пов’язана не тільки із самою основною хворобою, але і з її медикаментозним лікуванням. У таких випадках лікар, якщо це можливо, скасовує або замінює ліки, що викликало такий побічний ефект. Робити це самостійно категорично заборонено: на відміну від більшості хвороб, для лікування яких були призначені препарати, порушення потенції не несе загрози життю, хоча і знижує її якість.

Навіть якщо лікар виявив основну хворобу, припиняти методики, спрямовані на підвищення статевої функції і загальне оздоровлення не варто: їх застосування здатне значно збільшити вірогідність сприятливого результату лікування.