Уролог.UA

Таблетки від молочниці у чоловіків

Зміст статті:

Багато хто вважає, що молочниця – жіноче захворювання. Насправді страждають від нього і представники сильної статі. Грибки роду Кандида, які стають збудником захворювання, що передаються від хворої жінки під час статевого контакту. Сучасна фармакологія пропонує безліч препаратів від молочниці для чоловіків. Головне, підібрати підходяще для себе засіб і строго дотримуватися інструкції по його застосуванню.

Симптоматика проблеми

Починати терапію необхідно при виявленні перших ознак проблеми. Хвороба у чоловіків протікає у важчій формі, ніж у жінок, тому до лікування необхідно підходити з великою відповідальністю. Серед основних симптомів кандидозу виділяють:

Під час молочниці у чоловіків відбувається порушення гормонального фону. Через це може спостерігатися збільшення маси тіла. Особливо важко кандидоз протікає у представників сильної статі, які страждають на цукровий діабет і гострим імунодефіцитом.

Загальні рекомендації


Чоловіча молочниця явище нерідке. Частіше від неї страждають люди похилого віку. Це пов’язано з природним процесом старіння статевих органів і зниженням захисних функцій організму. Збудник оселяється всередині сечостатевої системи, що значно ускладнює терапію. Місцеві засоби, що застосовуються для лікування, не надають належного ефекту. Тому частіше застосовуються медикаменти в таблетках.

Під час застосування ліків від молочниці у чоловіків доведеться скорегувати спосіб життя. Тільки так можна прискорити процес одужання.

Необхідно дотримувати наступні правила:

Ефективність терапії буде залежати не тільки від правильності вибору препарату від молочниці у чоловіків, але і від суворого дотримання всіх рекомендацій фахівця. Кандидоз успішно лікується, головне вчасно поставити діагноз і прийняти відповідні заходи.

Чоловік може виступати і в ролі носія дріжджовий інфекції. У нього самого вона ніяк себе не проявляє. При контакті зі здоровими партнерками відбувається передача грибка.

Види медикаментів

Лікування молочниці у чоловіків спеціалізованими препаратами повинне починатися, як тільки виявляються перші прояви проблеми. Чим пізніше буде поставлений точний діагноз, тим складніше перемогти кандидоз.

Сучасна медицина пропонує застосовувати кілька основних груп медикаментів:

Вибір конкретних препаратів для лікування молочниці у чоловіків краще довірити професіоналам. Необхідно провести лабораторні дослідження та визначити характеристики грибка, а також на його чутливість до хімічних речовин.

Кращі системні препарати

Застосування системних препаратів для лікування молочниці у чоловіків допомагає зупинити розмноження грибка. Усувається свербіж і печіння в статевих органах. Діючі речовини з таких медикаментів швидко всмоктуються в кров і розповсюджуються по всьому організму. Серед найбільш дієвих засобів виділяють:

Вибір конкретного засобу, ніж лікувати молочницю у чоловіків, буде залежати від симптоматики та особливостей перебігу хвороби, а також індивідуальних особливостей організму. Якщо після початку терапії виявилися побічні ефекти, терапію припиняють, звертаються до фахівця для коригування лікувальної програми.

Перед застосуванням будь-яких препаратів уважно вивчіть прикладену інструкцію. Передозування ліків загрожує серйозними наслідками для здоров’я.

Препарати на основі флуконазолу

Флуконазол – дієвий ефективний засіб від молочниці для чоловіків. Справляється з різними грибковими інфекціями. Не вимагає тривалого застосування. Серед найбільш популярних виділяють такі лікарські препарати:

Такі протигрибкові препарати від кандидозу у чоловіків виробляють швидкий ефект. Терапевтична концентрація діючої речовини досягається у крові після закінчення 8 годин після прийому. Максимальна дозування спостерігається через 24.

Препарати місцевої дії

Терапію за допомогою таблеток від молочниці, спеціально призначених для чоловіків, можна доповнити місцевими препаратами. Діючі речовини мазей і кремів відразу ж потрапляють до вогнища інфекції і пригнічують активність дріжджоподібних грибків. Застосовуються такі аптечні ліки:

Препарати місцевої дії призначають для лікування гострих і хронічних форм захворювання. Вони входять у програму комплексної терапії. Перед нанесенням мазі і крему від молочниці необхідно провести ретельний туалет статевих органів.

Медикаменти для відновлення мікрофлори кишечника

Обов’язковою частиною терапії при кандидозі у чоловіків стає застосування препаратів, що дозволяють швидко відновити природну мікрофлору кишечника. Брак корисних мікроорганізмів призводить до активному розмноженню грибків. Серед найбільш дієвих медикаментів виділяють:

Препарати, дія яких спрямована на нормалізацію мікрофлори, допомагають уникнути побічних ефектів застосування антимікотиків. Вони не провокують негативних реакцій організму. Їх застосування продовжують протягом декількох тижнів після закінчення основного курсу терапії.

Препарати для відновлення імунітету

При молочниці у чоловіків застосовують препарати, що відновлюють захисні функції організму. З їх допомогою вдається прискорити процес одужання і знизити негативний вплив продуктів життєдіяльності грибків. Фахівці найчастіше прописують такі препарати:

Застосування антимікотиків дозволяє вилікувати як генітальну, так і інші форми молочниці. Призначати терапію самостійно не варто. Краще звернутися за допомогою до фахівця. Він призначить необхідні аналізи і підбирає грамотну програму лікування.