Уролог.UA

Свербіж при сечовипусканні у чоловіків

Раптово з’явився свербіж при сечовипусканні у чоловіків – ознака багатьох захворювань репродуктивних органів та сечовивідних шляхів. Зазвичай це явище супроводжується іншими яскраво вираженими симптомами – печінням та болем. Свербіж при сечовипусканні може бути ознакою гонореї, хламідіозу, трихомоніазу, уретриту і деяких інших інфекцій, що передаються побутовим або статевим шляхом.

Спровокувати свербіж в області статевих органів і в сечовипускальному каналі може

Свербіж при сечовипусканні у чоловіків може бути викликаний прийомом ліків, вживанням в їжу занадто багато гострих, пряних, солоних або кислих продуктів, газованих напоїв і алкоголю. Негативними факторами вважаються хронічні хвороби, травми, переохолодження і безладне статеве життя.

Свербіж після сечовипускання у чоловіків

 

Мікрофлора в сечовипускальному каналі є завжди, але в нормальному стані вона нейтральна. Основна частина бактерій залишається на відстані 5 см від краю уретри. Там знаходиться заглиблення, з якого бактерії погано вимиваються. Як правило, чоловіча мікрофлора представлена коками і паличками. Її склад нестабільний, залежить від дотримання правил інтимної гігієни і статевого здоров’я партнерки. Порушення мікрофлори може спровокувати уретральний свербіж і запалення в сечостатевій системі. У деяких випадках з’являються виділення, але вони незначні і проявляються як злипання отвору сечівника після сну.

Лікування свербежу при сечовипусканні у чоловіків

Якщо з’явився сверблячка і різі при сечовипусканні у чоловіків, потрібно якомога швидше звернутися до венеролога, причому лікар повинен оглянути обох партнерів.

Лікування призначається відповідно з поставленим діагнозом

Статеві акти під час лікування виключені, лікуватися повинні обидва партнери. Лікування статевих інфекцій в домашніх умовах неприпустимо, свербіж і печіння при сечовипусканні можуть зникнути, але сама причина усунена не буде.