Уролог.UA

Препарати для лікування потенції у чоловіків

Зміст статті:

Статева дисфункція може трапитися з ким завгодно і виявляється справжньою катастрофою, тому лікування потенції у чоловіків лікарськими препаратами приділяється багато уваги. Якщо під час не починати лікувати первинні порушення в статевій сфері, то може настати повна імпотенція, з якою боротися набагато складніше.

Коли без ліків не обійтися

У чоловіків проблеми, пов’язані з лібідо, як правило, формуються на тлі захворювань сечостатевої системи та вікових гормональних змін. Але в деяких ситуаціях поштовхом до такої патології може стати тривале перебування в стані стресу і постійне перевтома.

Чоловік не зможе обійтися без препаратів, стимулюючих потенцію у таких випадках:

«Приймати ліки для профілактики еректильної дисфункції категорично не можна. Ця заборона не поширюється лише на комплекси вітамінів і мінералів, які корисно пити 2 рази на рік представникам обох статей».

Медикаментозна терапія

Препарати для лікування потенції у чоловіків можна розділити на такі групи:

Перш ніж віддавати перевагу якомусь конкретному препарату, спочатку було б правильно пройти комплексне обстеження у андролога, уролога, флеболога, эндокринилога, а також отримати консультацію психотерапевта і сексопатолога».

Віагра

  Приймати Віагру — перше, що приходить на розум чоловікам, коли у них з’являються первинні ознаки еректильної дисфункції. Цей препарат розрекламований і завжди на слуху. Але варто враховувати, що він діє тільки у випадку сексуальної стимуляції. А якщо у чоловіка діагностовано стійка імпотенція, то подібні засоби виявляться марними.   Основна діюча речовина в цьому препараті — силденофил. В процесі оцінки ефективність препарату на великій кількості піддослідних (чоловіки від 19 до 87 років з еректильною органічними порушеннями, викликаними психологічними проблемами або змішаного походження) було доведено, що з його допомогою досягається стійка ерекція, необхідна для повноцінного статевого акту. Крім того, лікування силденафілом також дозволяє досягти більш яскравий оргазм і задоволення від статевого акту. Стандартна рекомендована доза Віагри для більшості чоловіків становить 50 мг, яку приймають за 60 хвилин до передбачуваної статевої близькості. Якщо препарат добре переноситься, але ефективність бажає кращого, то доза може бути підвищена до 100 мг, а деяким пацієнтам достатньо і 25 мг. На добу допускається 1 прийом препарату. Віагра діє протягом 4-6 годин після перорального вживання. Також слід враховувати, що жирна їжа уповільнює всмоктування препарату. Альтернативними препаратами є Сиаліс (тадалафіл), Льовітра (варденафіл) і Зидена (уденафил). Всі препарати підсилюють кровообіг в пенісі. На відміну від Віагри Сиаліс діє протягом 36 годин з моменту перорального вживання.

Імпаза

  Для підвищення потенції у чоловіків також практикується застосування Импазы. Цей препарат показаний для лікування розладів еректильної функції у представників сильної статі, викликаної фізіологічними, психологічними або змішаними причинами, так і для згладжування симптоматики клімактеричного синдрому у представників сильної статі. Андропауза може супроводжуватися підвищеною стомлюваністю, нервозністю, слабкістю, зниженням статевого потягу.   Імпаза — це гомеопатичні таблетки, тому їх не прогладывают, а тримають у роті до повного розчинення. Якщо пацієнт користується препаратом епізодично, то до передбачуваної статевої близькості 1 таблетку приймають за 2 години, а потім ще 1 за 60 хвилин до злягання. Регулярний прийом розрахований на курс з 12 тижнів. Таке лікування дозволяє стабілізувати потенцію і полегшити симптоматику під час андропаузи. Протягом усього цього терміну приймають одну таблетку на ніч. На терапевтичний ефект після пройденого 4 місячного лікування можна розраховувати протягом півроку. Якщо є необхідність, то терапевтичний курс можна повторювати через кожні 6 місяців. Великою перевагою Импазы є те, що вона не викликає побічних дій в організмі чоловіка.

Йохімбін

  Ще одне лікуючу засіб для вирішення проблем з потенцією — Йохімбін. Він відноситься до альфа-адреноблокаторами. Підсилює приплив крові до органів малого тазу (включаючи статеві органи). Підвищує сексуальну активність чоловіків. Надає антидіуретична дія, підвищує артеріальний тиск і викликає тахікардію. Йохімбін — це рослинний алкалоїд, що містяться в корі дерева йохимбе, батьківщиною якого є Африка. Стародавні африканські племена використовували його в якості афродізіака. Сучасні співробітники фармакологічних лабораторій синтезувати хімічний аналог цієї речовини, який називають йохімбіну гідрохлорид. Ця речовина викликає зниження тонусу судинної стінки гениталъных артерій, а також стимулює сексуальну активність. В ході проведення клінічних досліджень було встановлено, що йохімбіну гідрохлорид відновлює статеву функцію і здатність до соитию, викликану тривалим перебування в стані стресу, а також усуває уповільнення збудження. Крім того, препарат не впливає на якість сперматозоїдів і не є перешкодою для зачаття.

Каверджект

  Якщо має місце зниження потенції у чоловіків, може бути призначений препарат Каверджект. Виробник цього препарату, той же, що і у Віагри, але належать вони до різних груп. У цього препарату основна діюча речовина — алпростадил. Він є засобом, що знижує тонус судинної стінки артерій і відноситься до групи простагландинів Е.   Каверждект являє собою ін’єкції, які вводяться в статевий член (внутрішньокавернозно). Після введення розслаблюється мускулатура кавернозних тіл, збільшується кровотік і покращується мікроциркуляція. Вже через 15 хвилин пацієнт може відчути дію препарату. А також терапевтичний ефект триватиме протягом 1-3 годин. Початкові ін’єкції препарату обов’язково мають здійснюватися в умовах медичного закладу досвідченими фахівцями. В подальшому пацієнт може робити собі ін’єкції самостійно, але спочатку він повинен буде освоїти техніку виконання маніпуляції. Якщо лікар переконатися, що пацієнт робить все правильно, то його спокійно відпустять на домашні самоинъекции. Незалежно від того, де виконується введення Каверждекта, амбулаторно або в умовах стаціонару, слід дотримуватися правил стерильності. Ін’єкцію виконують спеціальними голками і вводять у верхньо-бічну частину ближче до центру пеніса. Доза підбирається строго індивідуально, під наглядом лікаря. Стежать за еректильної реакцією організму на введений препарат доти, поки порцією речовини не буде викликатися тривале збудження статевого органу, якого достатньо для здійснення сполучення. Але час ерекції не повинно перевищувати 1 годину. «Допускається проводити ін’єкції Каверджекта не більше 3 разів на тиждень. У добу можна робити не більше 1 уколу. Ерекція не змусить себе довго чекати — максимум для її настання знадобиться 20 хв після введення препарату».

Тестостерон

  Якщо основною причиною порушень з боку статевої сфери стають гормональні порушення, то часто андрологи призначають препарати на основі тестостероном. Лікувати потенцію у чоловіків, порушену ендокринними патологіями, можна наступними препаратами:  

Ці препарати не впливають на кровообіг в органах малого тазу, але в ході такої замісної терапії, коли тестостерону в чоловічому організмі приходить в норму, то природним шляхом підвищується статевий потяг і поліпшується чоловіча ерекція. Крім того, гормональні ліки для лікування потенції можуть застосовуватися у формі ін’єкцій (Небидо, Сустанон, Омнадрен). Однак з андрогенними препаратами слід бути особливо обережними і не приймати їх без консультації з лікарем і належного обстеження.

Бади

  Існує багато біологічно активних добавок, які використовують для лікування, а також в профілактичних цілях. Їх застосування надає таку дію на чоловічий організм:

Далеко не всі біологічно активні добавки можна розглядати як повноцінні засоби у боротьбі з імпотенцією, але в комплексному лікуванні вони можуть виявитися дуже корисними. Популярні Бади боротьби із статевим безсиллям:

Варто відзначити, що розраховувати на миттєвий результат від застосування більшості біологічно активних добавок не доводиться. Але при систематичному їх вживанні може спостерігатися позитивна динаміка.

Препарати для зовнішнього застосування

  Крім пероральний і парентеральних форм лікарських засобів в арсеналі представників сильної статі також є препарати для зовнішнього застосування. Основне їх завдання — посилити мікроциркуляцію крові в статевому члені. Існують різні форми випуску збудників, що застосовуються місцево — гелі, креми, мазі. Деякі активні компоненти краще всмоктуються з шкірних покривів у вигляді кремів і мазей, а іншим краще підходить гелеподібна форма. До того ж препарати у вигляді гелів легше наносити і розподіляти на пенісі і вони швидше всмоктуються. «Якщо передбачається статевий акт з використанням презерватива, то можна використовувати мазі і крему, а якщо планується незахищений статевий акт, то краще використовувати гель».Популярні крему і мазі для потенції:

Всі засоби для зовнішнього та місцевого застосування слід використовувати згідно з інструкцією, яка, як правило, додається до препарату. Але найчастіше всі гелі/крему використовують стандартно — наносять на статевий член за 5-15 хвилин передбачуваної статевої близькості. Такі засоби хороші тим, що чоловік наносить препарат точково, а значить вони не чинить системного впливу на організм, як при використанні таблеток або ін’єкцій. Все це знижує число ймовірних побічних не виникають серцеві напади, сильний прилив крові до обличчя або гіпертонія, які можуть викликатися пероральними препаратами. Еректильну дисфункцію можуть викликати різні причини — психогенні і нейрогенні, миогенные і судинні, гормональні порушення, тому і боротися з цією проблемою можна і потрібно по-різному. Але в цьому питанні важливо подолати сором’язливість і звернутися за кваліфікованою допомогою.