Уролог.UA

Мазь і крем від кандидозу для чоловіків

Зміст статті:

Крем від кандидозу для лікування грибкових уражень – одне з найпоширеніших засобів, що призначаються лікарями при виявленні такого недуги.

Особливості протікання микотической інфекції у чоловіків дозволяють обійтися на ранніх стадія без процедур, рекомендованих зазвичай жінкам з активізацією грибком.

Прерогативное використання кремів і мазей при лікуванні чоловічої молочниці легко пояснюється анатомічними особливостями будови, при яких не потрібні ні спринцювання, ні вагінальні супозиторії.

Мазь від кандидозу – оптимальний спосіб впоратися з інфекцією на виступаючих частинах тіла.

Таблетки і анальні супозиторії знадобляться тільки тим пацієнтам, які тривалий час ігнорували присутню інфекцію і змушені почати масовану терапію на запущених стадіях, що загрожують ускладненнями.

Історія питання та можливі труднощі захворювання

Протягом тривалого часу існувало поширена помилка про існування кандидозного ураження виключно у жінок.

Визнаючи за грибком здатність інфікувати людей, що вступають у контакт з хворими, частина чоловіків і навіть деякі лікарі вперто ігнорували можливість передачі зараження від жінок.

НЕ РОЗГЛЯДАЛАСЯ НАВІТЬ ЙМОВІРНІСТЬ РОЗВИТКУ МОЛОЧНИЦІ ПОЗА ЖІНОЧОЇ ПІХВИ. ТАК ТРИВАЛО ДО ТИХ ПІР, ПОКИ ПРИПУЩЕННЯ ПРО ПРИСУТНІСТЬ ГРИБКА В БУДЬ-ЯКОМУ ОРГАНІЗМІ, ЯК УМОВНО-ПАТОГЕННОГО НЕ ОТРИМАЛО ПІДТВЕРДЖЕННЯ У ВИГЛЯДІ ДОСЛІДЖЕНЬ І КЛІНІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ.

Більш низький відсоток зустрічальності кандидозів у статевій сфері легко пояснимо все тими ж анатомічними особливостями чоловіків і пристрастями грибка.

Жіноче піхву – затишне і вологе місце, де грибкові колонії можуть безперешкодно розмножуватися.

Чоловічі статеві органи відрізняються від жіночих, зовнішнім розташуванням і відсутністю значної площі для життєдіяльності грибка.

При цьому єдина доступна йому спочатку слизова постійно омивається сечею, не даючи закріпитися.

Незважаючи на видимі і об’єктивні складності, поширення чоловічого кандидозу останнім часом відзначається практичними лікарями.

З точки зору останньої теорії, дає розумні пояснення цьому факту, кандиди присутні в будь-якому організмі, як природна частина звичної людської мікрофлори.

Так, за результатами останніх проведених досліджень 4/5 дорослого населення живуть зі спорами і мицелиями грибка в кишечнику, і не відчувають від цього ніяких негативних симптомів.

Як і у випадку з іншими захворюваннями, начебто демодекозу або герпесу, грибок кандида – симбіоз здорового людського організму.

Його патологічна активність настає при змінах, які відбуваються у відкритій системі людського тіла.

Мазь від кандидозу – це лише засіб для симптоматичного лікування. Воно усуває больові відчуття і свербіж, усуває грибок на зовнішній поверхні, ліквідує запальний процес і патологічну активність недосконалих грибів.

Вона ефективна проти молочниці, як наслідки розвитку активності патогенного агента. Але вона не вирішує тих проблем, наявність яких призвело до виникнення хвороби.

Основною причиною гіперактивності мікозу стає не його присутність в організмі, а стан тіла, як відкритої системи, при якій це стало можливим.

Це імунітет, стан якого відрізняється від нормального в гіршу сторону, і провокуючі фактори, що сприяли підриву нормального стану імунітету.

Причини та провокуючі фактори активізації патогенного агента

Необхідність в придбанні лікарських засобів від кандидозу для чоловіків і початку лікування молочниці виникає при значному ослабленні імунітету.

Це і є та основна причина, що провокує активізацію агресора, постійно присутнього в організмі в оманливо-нейтральної форма.

Нездорова імунна система ослаблена ендогенними і екзогенними негативними факторами впливу, – основна причина розвитку і агресивності мікозу, яку раніше іменували передачею статевим шляхом.

Присутність грибка в нейтральному стані у здорової людини доведено. Це означає, що його трансформації відбуваються при видозміни в організмі людини, з яким він ще недавно мирно жив.

Поки не усунуто провокатор, що викликає значне зниження природного захисту і недостатню діяльність імунітету, крем від кандидозу для виведення колоній буде діяти як тимчасовий засіб усунення симптоматичного.

Те, що в околомедицинских джерелах вперто називається причинами кандидозу – всього лише фактори, що знижують природний імунітет.

В результаті їх дії природний бар’єр, передбачений природою не в змозі стримувати умовно-патогенні мікроорганізми та грибки.

А зниження захисту відкритої системи від зовнішніх і внутрішніх небезпек, може відбуватися на тлі найбільш варіабельних причин:

Контакти з інфікованими жінками або купання в забрудненому водоймищі, так само, як і інфікування використанням чужих предметів інтимної гігієни – це не провокуючі фактори, а можливі шляхи проникнення інфекції.

Але якщо в нормальному стані імунний бар’єр легко справляється з такими влученнями спір і міцелій, то слабкий імунітет цього зробити не може.

Людина сам багато в чому винуватий у розвитку інфекції: він прихильний шкідливим звичкам і неправильно харчується, переживає перманентні стресові ситуації і недостатньо відпочиває, ковтає жменями таблетки і не дотримується необхідні правила гігієни.

Навіть якщо дерматолог курс лікування призначить масований, все це не забереться з організму намазуванням найдорожчою і найбільш якісної мазі.

Застосування мазей і кремів для лікування чоловічої молочниці

Засоби зовнішнього застосування призначаються лікарем на будь-якій стадії грибкового ураження.

Різниця полягає у виборі необхідних ліків, які середньої та тяжкої стадії можуть призначатися ще й для перорального вживання або навіть внутрішньовенного вливання.

Зовнішні засоби можуть виглядати, як порошок для розведення або розчин для промивання, але препарати на жировій основі зручніше для нанесення.

Вони швидше усмоктуються і за рахунок цього діють ефективніше. Такі кошти потрібні для усунення негативних симптомів.

Є препарати поліфункціональні, виконують відразу кілька лікувальних функцій, є спрямованого дії (для усунення грибка, зняття запалення, активізації кровотоку, усунення висипань, як алергічного компонента, болезаспокійливі).

Оптимальним вважається використання спрямованих коштів, з кількома лікувальними ефектами.

Це дозволяє мінімізувати кількість лікувальних процедур і одночасно досягти позитивного результату.

Паралельно можна використовувати і народні методи лікування, спрямовані на досягнення тих же цілей, але основний метод позбавлення від грибка – це відновлення імунітету.

Системні препарати, до яких так легко вдаються сучасні чоловіки, володіють побічними діями, і призначаються тільки при значних ураженнях, коли колонії кандид поширюються на внутрішні органи. Але і тоді місцеву терапію ніхто не скасовує.

Найбільш поширені мазі у лікуванні молочниці чоловічих геніталій

Своєрідний рейтинг місцевих лікарських засобів для лікування кандидозів на статевих органах складено за кількома ознаками.

Часто вибір диктується активною діючою речовиною, досить активним по відношенню до більшості поширених різновидів мікозів, що володіє вираженим антигрибковою та антибактеріальною дією.

Останнє теж має значення, тому що на тлі инвазирования слизової оболонки, яке викликається грибком, нерідко приєднується і бактеріальна інфекція.

Для призначення мазей необхідно обов’язково пройти діагностику, яка допоможе виявити і статеву інфекцію. Це частий супутник інфекції, отриманої при статевому контакті.

Оскільки застосування кремів і мазей носить курсової характер і вимагає систематичного накладення протягом декількох днів, перевага віддається найбільш ефективним варіантам, що дозволяє обійтися мінімальною кількістю днів.

Інакше нетерплячі пацієнти закинуть медикаментозний препарат відразу, як тільки настане поліпшення.

На сьогоднішній день найбільш затребуваними визнані мазі:

  1. Пімафуцин (ДАВШИ – Натаміцин, який випускається у вигляді мазі, однойменної з чинним активною речовиною, полиеновым антибіотиком, який здатний за тиждень впоратися навіть зі значним ураженням).
  2. Міконазол (аналоги – Микозорал, або Нізорал крем), досить повільний, але пролонгований препарат, абсолютно доступний за вартістю і не дає практично ніяких побічних ефектів.
  3. Ністатин (Ністатинова мазь) – старе добре, перевірена багаторічним використанням ліки, що надає одночасно протигрибкову і протимікробну дію. Правда, наносити його потрібно не менше 20 днів, але результат буде дійсно пролонгованим.
  4. Клотримазол, економна мазь, для дії якої необхідно невелика кількість, і після тижневого курсу можна на деякий час зітхнути спокійно.
  5. Використовуючи Экодакс, згідно з інструкцією до застосування, результат можна побачити вже на третій день, проте для лікування необхідно наносити його не менше рекомендованого лікарем терміну.
  6. Кандид допоможе не тільки позбутися від грибка, але і не відчувати його симптомів – свербежу, печіння, почервоніння і набряклості, володіє здатністю усунення основних негативних симптомів. Це комплексне лікарський засіб з кількома аспектами впливу, яким можна віддати перевагу, якщо таке вимагається.

В аптеках продається безліч засобів, які рекламується як протигрибкові. Але самостійно набувати і застосовувати їх не слід.

Якщо в даній бактерії виявиться вироблена резистентність, на наноситься препарат, він не зробить ніякого помітного дії.

Тому за порадою за призначенням краще звернутися до лікаря. Він порекомендує та необхідну тривалість лікування.