Уролог.UA

Кондиломи у чоловіків

Зміст статті:

Розвиток вірусу кондиломи у чоловіків

Гострокінцеві кондиломи у чоловіків – вірусне захворювання, яке передається статевим шляхом. Воно зустрічається так само часто, як і у жінок. Кондиломи розвиваються на слизовій оболонці статевих органів, краях і внутрішньої поверхні сечовипускального каналу, більш рідко – в області ануса. Не обов’язково зараження відбувається статевим шляхом – у половині випадків вірус передається при тісному контакті. З анатомічної близькості уражаються статеві органи і задній прохід. Найкращий захист від цієї хвороби – контрацептиви, які скорочують небезпека зараження в рази.

Вірус кондиломи у чоловіків дуже любить зволожені поверхні, що труться, тому в профілактиці захворювання дуже важливо дотримання правил особистої гігієни. Вірус присутній у кожному організмі, але щоб розвинулося захворювання, чоловік повинен бути носієм інфекції і мати проблеми з імунітетом. Це відбувається тільки в 2% випадків.

Причини кондиломи у чоловіків

Збій в роботі імунної системи і безладні статеві зв’язки призводять до зараження різними венеричними захворюваннями, у тому числі, до розвитку гострих кондилом.

Причини кондилома у чоловіків

Ці фактори, постійно присутні в житті чоловіка, повільно, але вірно призводять до зниження імунітету і роблять організм вразливим до впливу вірусу.

Симптоми кондиломи у чоловіків

Симптоми кондиломи у чоловіків слабо виражені, а перша ознака зараження – розростання новоутворень в області паху і анального отвору. Ці новоутворення можуть з’являтися поодинці, а цілими групами. За зовнішнім виглядом гострокінцеві кондиломи схожі на кольорову капусту на ніжці і досягають сантиметри. Кондиломи у чоловіків, що розвиваються на вуздечці крайньої плоті, вінці головки і головці статевого члена. У більш запущених випадках вони розростаються і вражають сечовипускальний канал. Тоді з’являються й інші ознаки кондиломи.

Симптоми кондиломи

Це захворювання перешкоджає нормальній життєдіяльності і статевого життя, розвиток хвороби не залежить, від чого з’являються кондиломи у чоловіків.

Лікування кондиломи у чоловіків

Повністю позбавитися від кондилом можна тільки в тому випадку, якщо своєчасно звернутися до венеролога і отримати правильне лікування. Як лікувати кондиломи у чоловіків, вирішує лікар, але частіше всього – це прийом лікарських препаратів у поєднанні з хірургічними методами.

Лікування препаратами кондилом у чоловіків

Хірургічне втручання потрібне тільки в тому випадку, якщо використання місцевих засобів не дає результатів. Обов’язкові вимоги лікування – повна відмова від алкоголю, контрацептиви під час статевих актів і здоровий, розмірений спосіб життя.