Уролог.UA

Хламідіоз у чоловіків

Зміст статті:

Хламідіоз у чоловіків – це група інфекційних захворювань, збудниками якої є паразитарні мікроорганізми під назвою хламідії. Вони здатні розмножуватися всередині клітин уражених тканин, тому діагностика хвороби на початкових стадіях утруднена. Підступність цієї інфекції полягає в тому, що в більшості випадків хвороба розвивається безсимптомно і не має ознак. Пізніше вона набуває ознак хвороби того органу, який вражає.

Симптоми

Діагностика даного захворювання часто залишається єдиною можливістю правильно визначити хворобу. Це захворювання майже у половині випадків протікає безсимптомно, а друга половина випадків супроводжується ознаками, на які хворий може тривалий час не звертати уваги.

Основні симптоми

Ознаки та симптоми захворювання у чоловіків можуть бути абсолютно різними, тому поставити діагноз і призначити лікування може тільки венеролог на підставі огляду і результату аналізів.

Ознаки

Прояв захворювання в половині випадків відсутні, але навіть при відсутності симптомів людина залишається носієм інфекції і джерелом зараження. Воно відбувається статевим шляхом, інкубаційний період становить від двох до чотирьох тижнів. Як виявляється хламідіоз у чоловіків, залежить від стану організму і імунітету. Найчастіше перші ознаки з’являються через два тижні після зараження.

Перші ознаки захворювання

При гострій формі захворювання можуть бути присутніми наступні ознаки

Причини

Причина хламідіозу – зараження хвороботворними мікроорганізмами статевим шляхом. Кожен рік в Росії захворює не менше півтора мільйонів чоловік у віці від 13 до 40 років. Побутовий спосіб зараження малоймовірний, хоча не виключається. Крім основної причини існують вторинні причини зараження.

Основні причини чоловічого хламідіозу

Лікування хламідіозу у чоловіків

Лікування зводиться до призначення антибактеріальних препаратів і фізіотерапевтичних процедур. Під час лікування не можна вживати спиртне, слід відмовитися від статевого життя і переглянути раціон харчування. Схема лікування індивідуальна, лікар складає її з урахуванням часу зараження і особливостей організму. Якщо ви не знаєте як вилікувати хламідіоз у чоловіків — зверніться до лікаря за консультацією.