Уролог.UA

Гонорея у чоловіків

Зміст статті:

Гонорея у чоловіків – венеричне захворювання, яке передається статевим шляхом і виявляється як гнійне запалення уретри. Збудником хвороби є Neisseria gonorrhoeae. Захворювання вражає слизову сечостатевої системи. Іноді спостерігається ураження слизової ротової порожнини, зорової та дихальної системи. В запущеній формі гонорея викликає ураження серцево-судинної і нервової системи.

Гонорея – одне з найбільш поширених венеричних захворювань, збудники якого гинуть при температурі вище 56 градусів C, при попаданні прямих сонячних променів і антисептиків. З цієї причини побутовий шлях зараження цим захворюванням неможливий. При сприятливій обстановці гонокок швидко розмножується, проникає в тканини організму, вражає внутрішні органи, в першу чергу – сечовивідну систему. Вірус руйнує епітелій, викликає нагноєння, рубцювання, гіперемію, інфільтрацію і набряклість. Після хвороби організм не набуває імунітет, зараження може відбуватися незліченну кількість разів. Щоб цього не відбувалося, потрібно знати, як виявляється гонорея у чоловіків, дотримуватися правил гігієни і вести розмірене статеве життя, а при перших же симптомах захворювання звертатися до венеролога.

Ознаки гонореї в чоловіків

Ознаки гонореї можуть проявитися через 5-10 діб з моменту зараження. Прояв гонореї у чоловіків може бути різною – все залежить від ступеня захворювання. Розрізняють три ступені – гостру, хронічну та латентну.

Гонорея: симптоми у чоловіків

Найчастіше симптоми гонореї у чоловіків проявляються через 5-7 днів після зараження. При поганому імунітеті і прийомі антибіотиків вони можуть з’явитися тільки через три тижні. Гонорея у чоловіків протікає в трьох формах, від цього і залежить симптоматика захворювання. Прийнято вважати, що гостра фаза протікає не більше двох місяців, в цей період потрібно діагностувати захворювання і призначити лікування. Перші ознаки гонореї у чоловіків – виділення, які з’являються при натисканні на головку статевого члена. Далі – більше.

Перші симптоми

Лікування гонореї у чоловіків спрямовано на боротьбу з джерелом захворювання. Гонококи Neisseria чутливі до антибіотиків. Під час лікування потрібно знизити фізичні навантаження, відмовитися від алкоголю і інших шкідливих звичок, звести до мінімуму або виключити статеві контакти. Крім цього призначаються імунні препарати і вітаміни, а процес залишається під наглядом венеролога. Хвороба вважається вилікуваною, якщо через три місяці після закінчення курсу аналізи не показують збудника.