Уролог.UA

Гарднерельоз у чоловіків

Зміст статті:

Гарднерелла вагіналіс у чоловіків

Гарднерелла у чоловіків – інфекційна хвороба, яка представляє більше небезпеки для жінок. Вона обумовлена великою кількістю однойменного грибка і передається представницям прекрасної статі під час статевого акту. При достатній кількості грибок гарднерелла порушує молочно-кислотну флору піхви і викликає дискомфорт, а при вагітності може стати причиною різних патологій плоду і серйозних захворювань матері. Рарднерелла у чоловіків звідки? Мікроорганізми гарднерелла вагіналіс у чоловіків присутні в невеликій кількості і не викликають захворювань сечостатевих органів. Їх наявність можна визначити тільки за допомогою аналізів, призначених для діагностування венеричних хвороб, лікування проводиться традиційними методами.

Причини гарднерели у чоловіків

Гарднерельоз у чоловіків відноситься до рідкісних венеричних захворювань і тісно пов’язаний з факторами ризику загроз, найбільш часті серед яких – зміна статевих партнерів і безладне статеве життя. Причинами зараження гарднереллезом можуть стати інші зовнішні і внутрішні фактори.

Причини гарднереллеза у чоловіків

Gardnerella у чоловіків хоч і вважається венеричною хворобою, не викликає у них ніяких наслідків більш небезпечна для їх партнерок, особливо під час вагітності та пологів.

Симптоми гарднерели у чоловіків

Гарднерелла у чоловіків найчастіше діагностується разом з іншими венеричні захворювання і визначається за аналізами, призначеним венерологом. Як правило, запальний процес розвивається в передніх відділах сечівника, перебіг хвороби мляве і не має вираженої клінічної картини. При найближчому розгляді симптоми гарднерели у чоловіків можна знайти без особливих зусиль.

Симптоми гарднереллеза у чоловіків

Гарднерельоз передається чоловікам виключно статевим шляхом, тому при діагностуванні хвороби слід задуматися, хто з партнерок став джерелом інфекції і на час лікування виключити з неї усілякі відносини. Теоретично при наявності гарднерели можливі ускладнення, однак на практиці гарднерельоз не є причиною більш серйозних чоловічих захворювань.

Лікування гарднереллеза у чоловіків

Самостійне лікування гарднереллеза у чоловіків не рекомендується, все має відбуватися під наглядом венеролога. Мета лікування – позбутися від грибка і виключити небезпеку зараження партнерок при статевому акті. Для цього використовуються традиційні антибіотики широкого застосування, а також місцеві протизапальні та антигрибкові засоби. Створення безпечного для жінчині мікрофлори може затягнутися на кілька тижнів, у цей період категорично забороняється вживання алкоголю і зводиться до мінімуму статеве життя, аж до виключення статевих контактів.